Foto:Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia/Shutterstock

Bioskopska sala se navodno napušta nakon deset minuta - samo zato što su protagonisti gej.

Diznijev crtani film „Čudesni svet“, u kom je glavni junak gej, stigao je u naše bioskope i podelio srpsku publiku. Dok istražuje fantastično okruženje puno misterioznih stvorenja, ovaj akciono-avanturistički film po prvi put uključuje i prvu gej tinejdžersku romansu.

Film se vrti oko porodice Klejd, opisane kao „legendarna porodica istraživača“. Njihov sin Itan je otvoreno homoseksualac ​​i privlači ga njegova simpatija, Diazo.

Nada Nikolić Krečković, modna direktorka jednog srpskog brenda, oštro je osudila prikazivanje filma i upozorila roditelje da im je Dizni priredio „jedno veliko iznenađenje“.

Ona je ubrzo obrisala ovaj video sa Tiktoka, ali uprkos tome on se brzo raširio društvenim mrežama.

„Okej joj je da zamisli da lik voli nekoga ko ima peraja umesto nogu, al joj nije ok da zamisli da neko voli nekog istog pola, oh wow“.

Pročitajte više

„Ovi ljudi su istinski uplašeni samo iz neverovatnog neznanja! Toliko bi ih, zbog primitivizma, bila sramota, nijh, ne dece, da im ta deca budu gejevi, to je neverovatno!!!“.

„Ako je pola bioskopske sale mahom mladih roditelja napustilo projekciju Disney crtaća usred Beograda – to znači da su trovači iz 90tih (bokani, djurkovici, cela happy ekipa) plus new wave (obradovici, savici, balkaninfoi..) odradili dobar posao. Predlazem da ih intervjuišu sutra“, napisao je Milan Nikolić.

„Sin bio sa drugarima da gleda pre neki dan, doneli i postere tog crtaća, znači da im se dopao. Bilo ih je najmanje 15oro iz razreda. Nije problem u deci, deci ljubav ne smeta. Problem je u odraslima, punim gneva i mržnje“, glasi još jedan komentar na Tviteru.

Pročitajte više

Da se digla velika prašina oko ovog crtaća, pokazuje činjenica da su ga povukli sa repertoara Kulturnog centra u Novom Pazaru, nakon što su se roditelji pobunili.

Dok jedni podržavaju prikazivanje crtaća i smatraju da je ovo trebalo odavno uvesti, drugi misle da je reč o propagandi i da su ovo samo jeftini marketinški potezi.

***

Bonus video: Diznilend u dvorištu

:

Komentari

Svi komentari (4)