Salt Bae
Salt Bae; Foto: Jerritt Clark / Getty images / Profimedia

Kuvar Džek Mankjuso je čuveni zlatni odrezak, koji Salt Bae prodaje za 960 evra, napravio za samo 100 evra i pritom je snimio ceo proces i objavio ga na društvenim mrežama.

Slavni kuvar Nusret Gokce poznatiji kao Salt Bae,  koji je ovih dana na udaru kritike zbog cirkusa na finalu Svetskog prvenstva u Kataru, sprema 24-karatni zlatni odrezak tomahavk, koji je veoma popularan kod selebritija. Međutim, Mankjuso je dokazao da taj steak baš i nije tako luksuzan kako ga Gokce predstavlja.

On je snimio video u kojem pokazuje kako treba marinirati meso, mazati uljem i začinima, zatim pojašnjava način pečenja, a na kraju dolazi do onog dela kada ga pozlaćuje. Naglašava da se jestivo zlato u listićima može kupiti za oko 23 evra, što znači da je ukupno zajedno sa šniclom, začinima i maslinovim uljem, potrošio oko 100 evra za pripremu tog specijaliteta.

„Iskreno, raditi s ovim zlatnim listićima je prava muka. Oni su veoma krhki, lome se i neverovatno su lepljivi“, rekao je Mankjuso, a otkrio je i kakvog je ukusa steak.

„Estetski izgleda sjajno. Ukusi je isti kao i kod normalnog tomahavka. Eto, ako želite, isprobajte sami kod kuće ovaj recept, samo što ga sigurno nećete platiti kao kod Salt Baea“, rekao je Mankjuso.

Pročitajte još:



***

Bonus video: Domaćinske priče – Temerinska šnicla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar