omekšivač za veš
Foto: Uladzislau Salikau / Panthermedia / Profimedia

Možete ga koristiti u svim delovima kuće.

Miris omekšivača za rublje sigurno je jedan od boljih mirisa — svež i prijatan u isto vreme. Ali jeste li znali da se omekšivač ne mora koristiti samo za veš? Zapravo ga možete koristiti u svim delovima kuće. Večernji.hr prenosi nekoliko sjajnih trikova za održavanje svake sobe svežom i svake površine čistom – pomoću omekšivača.

Osvežava prostor: Fkašicu s raspršivačem napunite omekšivačem i vodom u odnosu 1:3 i poprskajte zavese i tepihe, a na taj način možete osvežiti i unutrašnjost automobila.

Skida stare tapete: Pomešajte pun čep omekšivača sa 4 dl vode, potopite sunđerčić i ostavite da stoji 30 minuta, pa time premažite tapete.

Čisti zagorele tiganje: Zagoreli tiganji mogu biti prava muka. Ali umesto da ih agresivno ribate, pokušajte da namočite tiganj kašikom omekšivača otopljenog u toploj vodi. Ostavite ga da odstoji preko noći i ujutro ćete ga lakše oprati. Zagorela će kora odmah skliznuti.

Pročitajte još:

Obnavlja četke: Isperite četke za farbanje i čišćenje odeće u 2 l vode s kap, dve omekšivača i biće mnogo mekše.

Uklanja tragove od vode: Dodajte 1/2 šolje omekšivača u 1/2 šolje tople vode i poprskajte po površini. Očistite sunđerom i ostavite da se osuši. Mrlje treba odmah obrisati i neće ostati nikakav hemijski miris.

Sprečava taloženje prašine: Ulijte kap, dve nerazređenog omekšivača na meku krpu i prebrišite televizor i računar. To će ukloniti statički elektricitet i manje će skupljati prašinu.

Glanca staklene površine: U flašicu s raspršivačem ulijte omekšivač i vodu u odnosu 1:4. Poprskajte meku krpu i obrišite prozore, tuš-kabinu, ogledala, a zatim prebrišite suvom krpom.

Omekšava tepihe: Kako biste raspršili vlakna i osvežili miris, pomešajte vruću vodu i omekšivač, pošpricajte po tepihu, ostavite nekoliko minuta i operite parnim sredstvom za čišćenje tepiha. Važno je dobro ga oprati ako imate malu decu ili životinje.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar