Vino Foto: Sergey Tolmachev / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako vam nedeljom dolaze gosti na ručak, a zaboravili ste da ohladite vino, ovim trikom ćete to uspeti. Možete ga koristiti i u bilo kojoj drugoj prilici i za bilo koje vino.

Potrebna vam je samo – kuhinjska krpa.

Pročitajte još:

Dobro je natopite vodom, ali je nemojte cediti. Položite je na površinu i zamotajte vino u mokru krpu.

Stavite flašu s krpom na sedam minuta u zamrzivač.

Vaše vino je ohlađeno i spremno za posluživanje, piše Business Insider koji je i sproveo ovaj eksperiment.

Možete to učiniti i s papirnatim ubrusima, ali mokra krpa se pokazala delotvornijom, prenosi 24sata.

***

Bonus video: Kako se rashladiti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar