Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Površina šporeta zaprlja se prilikom svakog kuvanja, a kada dođe vreme za čišćenje, treba biti jako oprezan i tehnika zavisi od toga da li se radi o staklokeramičkoj ploči, indukcionoj ploči ili plinskoj ringli.

Ringla bi trebalo da se čistiti samo mekanim sunđerima, a one žičane bi valjalo izbegavati. Pogotovo kod ringli sa staklokeramičkom pločom za kuvanje ili kod indukcionih ploča. Čak i ako se neka hrana zapekla na površini, izbegavajte struganje oštrim predmetima.

Što se tiče sredstva za čišćenje i ovde bi trebalo voditi računa, pogotovo kada se radi upravo o pomenutim površinama. S obzirom na to da su vrlo osetljive, treba uvek koristiti manje agresivna sredstva, a najbolja opcija je brisati ih samo sa toplom vodom. Koristite prirodna sredstva, kao što je soda bikarbona koja se jednostavno posipa i potom se obriše krpicom od mikro vlakana.

Plinske ringle se mogu očistiti uz pomoć sirćeta i vode pomešanih u jednakoj srazmeri. Ostavite da deluje nekoliko minuta i obrišite krpom.

***
Bonus video: Kako se rashladiti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar