domaća supa
Foto: Shutterstock

Verovatno vam se dešavalo da vam supa nekada bude premasna, ili pak nedovoljno bistra, ili jednostavno imate osećaj da joj nešto fali… Tu je nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.

Ako želite da dobijete masniju pileću supu, pile treba staviti u hladnu vodu, pa uključiti da se kuva, a ukoliko želite da supa bude laganija, pile se stavlja u već proključalu vodu, pišu na sajtu Stvar ukusa.

Pročitajte još:

U supu od kostiju obavezno dodajte i lovorov list. To poboljšava ukus.

Goveđa supa obično bude mutna. Da bi bila bistra, potrebno je umutiti jedno belance i sipati u supu dok vri. Ono će pokupiti čestice belančevina i, kad procedite supu, biće bistra.

Bolji ukus supe postići ćete ako luk presečete napola i zapečete ga na ringli (ili na suvom tiganju, ako imate keramičku ploču). Kada porumeni, probodite ga čačkalicama da se ne bi raspadao pri kuvanju.

Ako želite tamniju boju supe, nemojte da skidate koru od luka.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar