Pečena piletina i dalje je u većini domova jedno od omiljenih jela, jednostavno za pripremu, ali dužina pečenja i temperatura ključni su da vam komadi ovog mesa ispadnu sočno i mekano, umesto suvo i prepečeno.
Sporo pečena piletina slavne kuvarice Najdžele Loson je recept koji će vam osvojiti sva čula, a krajnje je jednostavan za pripremu. Tajna je u limunu koji omekšava meso u kombinaciji s belim lukom koji otpušta divne arome dajući formulu slasti, piše Pun kufer.
1 pile
1 glavica belog luka
1 veliki limun
majčina dušica
3 kašike maslinovog ulja
150 ml belog vina
so, biber
Uključite rernu da se greje na 160 stepeni Celzijusa, a za to vreme pile razdvojite na komade, beli luk na neoguljene češnjeve, a limun razrežite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.
Piletinu položite s kožom prema gore, dodajte limun i beli luk i svežu majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom. Na kraju skinite foliju i pecite još 30-45 minuta na 200 stepeni.
Poslužite uz prilog po želji. Prijatno!
***
Bonus video:
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar