Ako vam često kukuruz ostane tvrd nakon što ga skuvate, ovaj trik iz američke kuhinje će to promeniti.
Iako postoji više načina za kuvanje kukuruza, do sada verovatno niste probali da ga skuvate u kremastoj „kupki“ od mleka i maslaca.
Ovaj sjajan kulinarski trik potiče sa srednjeg zapada Sjedinjenih Američkih Država, a pomoću njega će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno, piše Pun kufer.
Sastojci:
5 klipova mladog kukuruza
1 litra vode
200 ml mleka
115 grama maslaca
1 čajna kašika soli
Priprema:
Očistite kukuruz i prepolovite ga napola. Zatim zagrejte vodu u velikom loncu. Kad provri, u vodu dodajte mleko i maslac. Dodajte i so, a onda u vodu spustite i komadiće mladog kukuruza. Poklopite lonac delimično, a onda kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Prijatno!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare