Šta može lepše da uteši od hrane? I to one kalorične, gurmanske, posle koje morate da prepešačite 20.000 koraka da vas ne bi grizla savest. Prvi septembar je, međutim, jedan od onih dana u godini kad sebi treba da dozvolite jedan takav hedonizam
Sastojci:
800 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
300 gr iseckanog na listove dimljenog vrata ili šunke
200-300 gr sira kačkavalja
1 celo jaje
1 kašičica suvog začina
200 ml jogurta
40 ml vode
biber i peršunov list
malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme meso isečete na šnicle i istanjite ih čekićem. U podmazani pleh stavite jednu polovinu šnicli na koje poređate red šunke, a na vrhu red sira. Ponoviti još jednom, a za kraj jaje umutiti sa suvim začinom, biberom i peršunovim listom, pa dodati jogurt i vodu i kompaktnom smesom preliti „tortu“ od piletine, šunke i sira. Prekriti alu folijom i pecite 30 minuta, pa onda zapecite bez folije još 30.
Sastojci:
300 grama mlevene junetine
crni luk
šargarepa
dva čena belog luka
1 teglica paradajz sosa za špagete
so i biber
suvi začin
1 pakovanje makarona
1 pakovanje krem sira
Priprema:
Izdinstati šargarepu i crni luk, pa dodati junetinu i dobro propržiti. Posoliti, pobiberiti, začiniti suvim začinom po ukusu i na kraju dodati paradajz. Krčkati na tihoj vatri pola sata. Za to vreme skuvati makarone „al dente“. U podmazanu vatrostalnu posudu sipati polovinu makarona, preko njih polovinu bolonjez sosa i na kraju premazati krem sirom. Ponoviti postupak. U rerni zagrejanoj na 200 stepeni peći pola sata.
Sastojci:
20 krilaca
dva kašičice karija
dve kašike meda
so i biber
ulje
peršun
Priprema:
Napravite smesu od meda, ulja, karija, soli i bibera i u njoj marinirajte krilca bar dva sata. Rernu zagrejte na 200 stepeni i krilca prvo pecite pola sata poklopljena alu folijom, zatim otklopite i zapecite ih još 15 minuta tako da budu rumena i hrskava.
Uživajte i ne krivite sebe! Prijatno.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: