vrganj
Foto: Jacek Nowak / Alamy / Alamy / Profimedia

Za najlepši ručak.

Ovih dana sve se više pominju vrganji. S jedne strane, ovih pečuraka sada ima više posle kiša, a i vrlo su ukusne, pa ne čudi što se mnogi raspituju za recepte sa njima.

Zato sa sajta N1 prenosimo recept za čorbu od vrganja.

Krem čorba od vrganja

Sastojci:

300 g vrganja

1 glavica luka

2 kašike ulja

2 krompira

1 šargarepa

1 kašika suvog biljnog začina

1 čen belog luka

so, biber

100 ml belog vina

700 ml vode

Pročitajte još:

100 ml kisele pavlake

peršun

Priprema:

Vrganje očistite, isevite na listiće, kratko blanširajte i ocedite.

Na zagrejanom ulju propržen iseckan luk, dodajte šargarepu isečenu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko dinstajte nalivajući vodom.

Nakon toga umešajte krompir isečen na kockice, izgnječeni beli luk,suvi biljni začin, so i biber, pa nastavite dinstanje još 10 minuta.

Dodajte vino, vruću vodu, kratko prokuvajte, a na kraju umešajte kiselu pavlaku.

Pre posluživanja čorbu pospite iseckanim peršunom.

BONUS VIDEO: Recept od tri sastojka: Energetske pločice sa čokoladom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram