Za najlepši ručak.
Ovih dana sve se više pominju vrganji. S jedne strane, ovih pečuraka sada ima više posle kiša, a i vrlo su ukusne, pa ne čudi što se mnogi raspituju za recepte sa njima.
Počele,vrganj ili medjedara.Planina Cer. pic.twitter.com/Gdn1LhcQ2V
— Ko-Le-go kockica (@zraksunca1979) September 2, 2022
Zato sa sajta N1 prenosimo recept za čorbu od vrganja.
Sastojci:
300 g vrganja
1 glavica luka
2 kašike ulja
2 krompira
1 šargarepa
1 kašika suvog biljnog začina
1 čen belog luka
so, biber
100 ml belog vina
700 ml vode
100 ml kisele pavlake
peršun
Priprema:
Vrganje očistite, isevite na listiće, kratko blanširajte i ocedite.
Na zagrejanom ulju propržen iseckan luk, dodajte šargarepu isečenu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko dinstajte nalivajući vodom.
Nakon toga umešajte krompir isečen na kockice, izgnječeni beli luk,suvi biljni začin, so i biber, pa nastavite dinstanje još 10 minuta.
Dodajte vino, vruću vodu, kratko prokuvajte, a na kraju umešajte kiselu pavlaku.
Pre posluživanja čorbu pospite iseckanim peršunom.
BONUS VIDEO: Recept od tri sastojka: Energetske pločice sa čokoladom
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: