Francuski šef kuhinje Gijom Iskanader, dobitnik Mišelin zvezde i šef kuhinje u jednom beogradskom restoranu smatra da svi ljubitelji finih jela treba da ugađaju sebi i tokom pandemije.
Gijom je šef kuhinje beogradskog restorana „Langouste“ i početka vanrednog stanja obilazi prodavnice i od namirnica koje su pristupačne svakom od nas osmišljava recepte koje možemo spremiti u skromnim mogućnostima naših kućnih kuhinja.
Ovaj put on je podelio recept za suši sa avokadom.
Sastojci:
2 pomorandže
1 limun
100 g pirinča
10 g nane
4 avokada
15 g đumbira
2 supene kašike meda
100 ml soja sosa
Priprema:
Iscediti narandžin i limunov sok, staviti u posudu isceđen sok, med i koru od pomorandže i redukovati na laganoj vatri oko 10 minuta. Skinuti sa vatre i dodati đumbir. Ostaviti da odmori 15minuta.
Oprati pirinač i kuvati 10 do 12 minuta na laganoj vatri sa povremenim mešanjem. Posoliti pirinač i začiniti limunovim sokom.
Iseći avokado na komade. Ostatke avokada izgnječiti viljuškom, dodati so, limun i maslinovo ulje i servirati.
Na tanjir sipati sos, staviti oblikovan pirinač i preko pirinča staviti komade avokada. Preko avokada staviti listiće nane.
Prijatno!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare