Toblerone ima ukus fine švajcarske čokolade i karamel lešnika, a za neke od nas i onaj specifičan šmek putovanja i novih iskustava. Možda nikad nećete uspeti potpuno da ga iskopirate u domaćoj verziji, ali vredi probati.
Po internetu se deli recept za slatkiš koji će mnogima izazvati osmeh i samo lepa sećanja, a u kojem će uživati cela porodica.
150 g maslaca
200 g crne čokolade
2 kašike meda
200 g šećera
1 dl mleka
100 g seckanih lešnika
100 g seckanih badema
150 g mlevenog keksa
Za glazuru: 100 g crne čokolade i 3 kašike ulja
Polako rastopite i umešajte maslac, čokoladu, šećer, med i mleko, tako da dobijete ujednačenu smesu. U nju dodajte ostale sastojke – orahe, lešnike, bademe i keks – umešajte i stavite u trouglasti kalup za kolače. Stavite u zamrzivač da se stegne, a u međuvremenu pripremite čokoladnu glazuru.
Izvadite kolač iz kalupa i premažite ga, sačekajte da se glazura stegne i ostavite da se ohladi još malo. Seći u trouglastim kriškama.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: