Stari hleb je inspiracija za mnoga jela, i slana i slatka. Favorit za lagani ručak je u kombinaciji sa zapečenim jajima, sirom i pečurkama, sočno i slasno i za najveće probirljivce.
Sastojci za 6 osoba:
10 jaja
500 g starog hleba
400 g šampinjona
400 g svežeg spanaća
200 ml mleka
150 g rendanog kačkavalja
1 manja glavica crnog luka
1 kašika senfa
so i biber po želji
malo maslinovog ulja
Priprema:
Iseci hleb na jednake kocke veličine oko jednog centimetra. U većem tiganju na malo maslinovog ulja oko pet minuta prodinstaj pečurke i luk naseckane na listiće. U većoj posudi umuti jaja, pomešaj s mlekom, kockicama hleba, pečurkama i lukom, svežim spanaćem i polovinom rendanog kačkavalja. Začini i dodaj senf i sve dobro izmešaj.
Smesu preruči u podmazan pleh, a preko pospi preostalim kačkavaljem. Prekrij alu-folijom i peci oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pred kraj pečenja skloni foliju da jelo lepo porumeni. Služi uz salatu po želji.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: