Kolači koji ne sadrže gluten, šećer, mlečne masti ni hranu životinjskog porekla se lako spremaju a još brže jedu.
Za razliku od tradicionalnih braunisa u koje ide ulje, puter i šećer, ovaj recept ne zahteva ništa od tih namirnica. Potrebni su vam samo sladak krompir, kakao i puter od badema, piše Pun kufer.
Sastojci:
270 grama pirea od batata
115 grama putera od badema
65 grama kakaa
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. U blenderu kratko izmešajte pire od batata, puter od badema i kakao dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako nemate puter od badema, možete se poslužiti i onim od kikirikija ili indijskog oraha.
Dobijenu smesu prelijte u manji pleh za pečenje braunisa obložen papirom i pecite 12 do 15 minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja. Gurnite čistu čačkalicu u kolače, ako je čista kad je izvadite, braunisi su gotovi. Ako je čačkalica mokra, pecite još malo.
Neka se potpuno ohlade pre nego što ih isečete i poslužite. Po braunisima možete preliti i glazuru od čokolade.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare