Za samo pola sata napravi mesne kuglice u kremastom umaku i prilog po želji i dan će odmah biti lepši.
Najbolje je da ćufte od junetine poslužiš odmah, recimo, uz testeninu ili pire krompir, a možeš i da ih preručiš u plastične kesice sa zatvaračem i zamrzneš, pišu na sajtu 24sata.hr.
750 g mlevene junetine
100 g prezli
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
2 kašičice suvog peršuna
½ kašičice soli
¼ kašičice bibera
¼ kašičice muskatnog oraščića
1 veće jaje
2 kašike mleka
3 kašike maslaca
2 kašike brašna
350 ml goveđeg bujona
250 ml mleka
2 kašičice senfa
U velikoj posudi pomešaj sve sastojke za ćufte. Možeš da koristiš i mikser s nastavkom za testo. Rukom oblikuj kuglice, rasporedi ih po pek-papiru i stavi u frižider.
Zagrej ulje u velikom tiganju, pa isprži ćuftice, a potom ih premesti na tanjir. U istom tiganju otopi maslac i umešaj brašno. Kad smesa poprimi smeđu boju, ulij bujon i pusti da krčka. Kad se malo zgusne, sipaj mleko i dodaj senf.
Sačekaj još nekoliko minuta kako bi se sos još malo zgusnuo i postao kremast. Vrati kuglice u sos i kuvaj dok se ne zagreju.
Pripremi kremast pire s maslacem i uživaj u ručku.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: