ćufte sa senfom
Foto: Tatiana Volgutova / Alamy / Alamy / Profimedia

Za samo pola sata napravi mesne kuglice u kremastom umaku i prilog po želji i dan će odmah biti lepši.

Najbolje je da ćufte od junetine poslužiš odmah, recimo, uz testeninu ili pire krompir, a možeš i da ih preručiš u plastične kesice sa zatvaračem i zamrzneš, pišu na sajtu 24sata.hr.

Sastojci za ćufte:

750 g mlevene junetine

100 g prezli

1 manja glavica crnog luka

1 čen belog luka

2 kašičice suvog peršuna

½ kašičice soli

¼ kašičice bibera

¼ kašičice muskatnog oraščića

1 veće jaje

2 kašike mleka

Sastojci za sos:

3 kašike maslaca

2 kašike brašna

350 ml goveđeg bujona

250 ml mleka

2 kašičice senfa

Pročitajte još:

Priprema:

U velikoj posudi pomešaj sve sastojke za ćufte. Možeš da koristiš i mikser s nastavkom za testo. Rukom oblikuj kuglice, rasporedi ih po pek-papiru i stavi u frižider.

Zagrej ulje u velikom tiganju, pa isprži ćuftice, a potom ih premesti na tanjir. U istom tiganju otopi maslac i umešaj brašno. Kad smesa poprimi smeđu boju, ulij bujon i pusti da krčka. Kad se malo zgusne, sipaj mleko i dodaj senf.

Sačekaj još nekoliko minuta kako bi se sos još malo zgusnuo i postao kremast. Vrati kuglice u sos i kuvaj dok se ne zagreju.

Pripremi kremast pire s maslacem i uživaj u ručku.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar