Italijani u paste često umesto običnog mesa stavljaju kobasice.
Za brzinski ručak ili večeru trebaće vam sveže kobasice, koje ćete izvući iz omota i propržiti na sitno seckanom luku i šargarepi. Sos poslužite sa testeninom i rendanim sirom, a dobrodošli su i začini poput origana, bosiljka ili peršuna, piše Pun kufer.
Sastojci:
300 g svežih kobasica
1 dl vina
maslinovo ulje
1 glavica luka
1 šargarepa
1 čen belog luka
250 ml paradajz sosa
majčina dušica
peršun
parmezan ili sir feta
Priprema:
Luk i šargarepu oljuštite što sitnije naseckajte. Oljuštite i iseckajte beli luk. Kobasicu izvadite iz omota i izmrvite na komadiće.
Stavite testeninu da se kuva.
Propržite luk i beli luk na maslinovom ulju pa dodajte šargaerpu i kobasicu i ulijte vino. Kad vino ispari dodajte dve kašike vode od kuvanja testenine i pasirani paradajz pa kuvajte dok se ne zgusne.
Procedite testeninu i umešajte u sos. Pospite parmezanom i začinima.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare