Okrugao je, providan i nežan poput kapi kiše. Ovaj neobičan kolač se već posle 30 minuta rastopi pa ga zato treba jesti odmah pošto ga napravite.
U poslednje vreme ovaj je kolač vrlo popularan i priča se puno o njemu, prenosi Bljesak.info. Pri tom reč „kolač“ je pomalo zbunjujuća: ne sadrži brašno, šećer i masnoću i više liči na providan puding ili žele. Naziva se „Raindrop Cake“, „Water Cake“ (vodeni kolač) ili „Mizu Shingen Moshi“.
Pravi se od dva sastojka: biljnog sredstva koje ga pretvara u gel – agar agar i vode (negazirane iz flašice).
Za četiri porcije skuva se 500 ml vode sa 8 grama agar agara i želatirana i ohlađena masa se podeli na četiri mala, okrugla oblika koje treba nekoliko sati ostaviti u frižideru. Onda ih samo još treba prebaciti na tanjir – i gotovo.
Pošto se sastoji od vode i agar agara koji je neutralnog ukusa, onda nije iznenađenje da – nema ukus. Zato se pravi slatki preliv poput prženog sojinog brašna i šećera od kokosovog cveta kako bi se dobio neki ukus. Jally Cakes su prema strukturi i bazi slični Raindrop Cakeu, ali puno su šareniji i kreativniji.
*
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: