Tajna savršene grčke salate poznate kuvarice Najdžele Loson je u mariniranom luku.
Takođe, ona umesto krastavaca koristi komorač kako ne bi bilo viška soka, a paradajz isečen po dužini posipa šećerom i solju.
Sastojci:
1 crveni luk
1 kašika origana
1 kašika vinskog sirćeta
so, biber
1 kašičica šećera
200 ml maslinovog ulja
1 manja glavica salate
1 glavica komorača
125 g crnih maslina bez koštica
400 g sira fete
1/2 limuna
Priprema:
Luk iseckati tanko i marinirati u mešavini ulja, sirćeta i origana dva sata. Paradajz isecite na tanke kriške pa pospite s malo soli i šećerom.
Isecite salatu i komorač pa stavite u posudu i dodajte masline, izmrvljenu fetu, paradajz, crveni luk zajedno sa začinima i sok pola limuna. Nežno, ali dobro promešajte pa poslužite, piše Pun kufer.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare