Svi vole picu, svi vole pomfrit, jasno je da pomfrit-pica ne može da omane. Donosimo vam recept koji će ulepšati dan svim ljubiteljima brze hrane - na malo drugačiji način.
Ako ste pomislili da već znate foru i da nije nikakva mudrost staviti pomfrit preko sveže ispečene pice, pogrešili ste u startu – po ovom receptu krompir zapravo menja testo kao podlogu i to na dva nivoa.
Sastojci
1 kg krompira za pomfrit
100 g parmezana
300 g narendane mozzarelle
300 g Provolone sira (ili koji već volite)
1 mala konzerva sosa od paradajza
šaka-dve neke pikantne kobasice isečene na kolutiće
1 kašičica origana
so i biber
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni pa stavite krompiriće u pleh i pecite 15 minuta. Potom odvojite deo (oko 200 g) krompirića, a ostale složite u okrugli pleh za picu i utisnite Utisnite čašom tako da prekriju dno, pa na to stavite smesu parmezana i origana. Pecite 20 minuta.
Izvadite iz pećnice pa stavite Provolone sir, premažite paradajzom i složite 100 g mocarele. Na to stavite ostatak krumpirića pa opet slojeve – Provolone sir, paradajz, mocarela (ovaj put 200 g) i na kraju složite kobasicu.
Pecite pola sata na 190 stepeni dok ne dobije lepu boju, prenosi Tastemade.
Može se naći još sličnih recepata po netu, pa ako vas mrzi da slažete slojeve – u nastavku imate video uputstvo za brzinsku pomfrit-picu na štapiću.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: