Pileću ragu supu možete jesti kao supu, ali toliko je bogata da opušteno može da prođe i kao glavno jelo.
200 g piletine
50 g graška
100 g karfiola
50 g šampinjona
muskatni oraščić
so, biber
100 g korenastog povrća (šargarepa, celer)
40 g maslaca
20 g brašna
1 žumance
2 kašike kisele pavlake
limunov sok
1 kokošja kocka
peršunov list
Piletinu i korenasto povrće narežite na manje kocke.
Na zagrejanom maslacu lagano prepecite piletinu, a zatim pripremljeno povrće. Nakon toga dodajte karfiol i grašak.
Malo posolite, pobrašnite i zalijte vodom. Dodajte kokošju kocku i ostavite da se lagano kuva.
Posebno na malo maslaca prodinstajte na listiće narezane šampinjone, malo ih posolite i umešajte u supu.
Sve pobiberite i dodajte naribani muskatni oraščić, a sasvim na kraju umešajte žumance razmućeno u kiseloj pavlaci i naseckani peršun.
Po želji dodajte malo limunovog soka.
***
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: