Foto: Shutterstock

U originalu, na Pavlovu tortu se stavljaju jagode, borovnice i kivi, a Rudolf van Vin ima svoju verziju koja je čisto savršenstvo.

Sastojci:

6 belanaca

300gr šećera

1 kašika gustina

1 kašika sirćeta

350 ml slatke pavlake

500 gr jagoda

50gr listića badema

100ml soka od pomorandže

Priprema:

Belanca umutite do pola, dodajte u 2-3 navrata šećer i nastavite i dalje da mutite dok ne dobijete čvrst šne od belanaca.

Pomešajte jednu kašiku gustina sa jednom kašikom sirćeta i lagano umešajte u šne, ali špatulom, ne mikserom.

Pročitajte još:

Rasporedite šne od belanaca na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, u krug otprilike 24-26 cm i napravite u sredini blago udubljenje. Sušite u rerni na 120 C oko 90 minuta. U međuvremenu očistite 200 gr jagoda i isecite ih na četvrtine. Potopite sa 100 ml soka od narandže i malo sećera, zavisno od toga koliko su jagode slatke. Ostavite u frižider na otprilike sat vremena.

Posle mariniranja, jagode iscedite. Polovinu ostavite sa strane a drugu polovinu izgnječite viljuškom i dodajte u umućenu slatku pavlaku i rasporedite na pečenu koru od belanaca.

Izmerite i očistite dodatno 200-300 gr jagoda i isecite na četvrtine. Zajedno sa polovinom mariniranih jagoda rasporedite po šlagu. Po želji ukrasite dodatno listićima badema.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar