Nutricionista i profesor Tim Spektor otkriva kako se zdrav ručak može brzo pripremiti.
Profesor iz Londona se kune u obrok bogat polifenolima, koji su primarni u snižavanju krvnog pritiska, sprečavanju srčanih oboljenja, dijabetesa, pa čak i osteoporoze. Pored toga, on svom omiljenom ručku dodaje neke fermentisane namirnice koje su zdrave za creva, što takođe može da smanji upale u telu.
„Jedno od pitanja koja mi se najčešće postavljaju je – šta zapravo jedem? Kada je ručak u pitanju, to je često trka sa vremenom. Želim da minimiziram svoje vreme u kuhinji i maksimalno iskoristim vreme uživajući u hrani“, rekao je Spektor.
„Evo malog trika da napravite činiju na bazi vlakana za manje od pet minuta. Jednostavna mešavina prethodno kuvanog sočiva prepuna polifenola, crvenog kupusa, luka, kiselog kupusa, pistaća, badema, spanaća i ekstra devičanskih maslina ulje za bolju apsorpciju vitamina, rastvorljivo u mastima, nadam se da ćete probati“, rekao je.
On je takođe detaljno opisao svoj omiljeni doručak, koji se sastoji od jogurta, kefira, bobičastog voća i izdašne porcije orašastih plodova i semenki, piše Mirror.