džem od jagoda
Foto: Maurizio Barnaba Grasso / Panthermedia / Profimedia

Svake godine kad krene sezona jagoda nije nimalo lako odlučiti se kako su najslađe – onako bez ičega sveže ili u nekom kolaču ili torti. A ne treba zaboraviti ni koliko je lep džem od jagoda. Pored klasičnog, postoji i recept bez šećera i konzervansa.

Džem od jagoda uvek vredi truda jer je toliko slastan da je teško zaustaviti se na jednom parčetu. Dobra vest je što postoji i sasvim zdrava varijanta – bez šećera i konzervansa. Vrlo je jednostavan, pa će uspeti i onima koji se tek uče kuvanju.

Sastojci:

1 kg jagoda

60 ml limunovog soka

3 kašičice rendane kore limuna

70 g meda

Pročitajte još:

Priprema:

Očišćene jagode usitnite ili ih ispasirajte, a zatim ih stavite u dublju posudu. Dodajte ostale sastojke, dobro promešajte i stavite da se kuva na srednjoj vatri, uz često mešanje. Kad smesa bude dovoljno gusta, odnosno kada se na površini pojave balončići, nakon otprilike 35 do 45 minuta kuvanja, džem je gotov. Ohladite ga i uživajte u njemu. Čuvajte ga u frižideru, ne duže od dva, tri dana da se ne bi pokvario.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar