preliv pita
Foto: Min Jing / Alamy / Alamy / Profimedia

Trik koji koriste pekari.

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv prilikom pripreme pite. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari.

SASTOJCI:

8 kašika brašna

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

Pročitajte još:

PRIPREMA:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po, piše stil.kurir.rs.

BONUS VIDEO: Domaćinske priče: grašak sa pilećim mesom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar