Vazdušaste i hrskave mekike mnogima su jedan od ukusa detinjstva, a za recept ne morate da kopate po kuvarima vaših baka, spremaju se lako i brzo.
Na internetu se može naći čitav niz recepata za mekike kao iz bakine kuhinje. Izabrali smo za vas jedan koji zahteva samo desetak minuta vašeg vremena, a sastojke verovatno već imate u kući.
Sastojci
500 ml mleka
1 kvasac
1 prašak za pecivo
4 jaja
1 kašika soli
200 ml jogurta
1400 g brašna (otprilike)
Priprema
Umesite testo od svih sastojaka i prebacite u veću činiju koju ste prethodno premazali uljem i prekrijte folijom. Stavite u frižider da odstoji (ovako spremno testo može da stoji i nekoliko dana u frižideru).
Kad poželite da pržite mekike, izvadite testo i rukama izvlačite komade, stanjujte ih i oblikujte u duguljasti oblik, a onda ubacujte u tiganj na vrelo ulje. Pržite dok ne dobiju zlatkastu boju.
Testo koje niste potrošili možete vratiti u frižider za neki drugi dan.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar