Mekike
Mekike; Foto: Profimedia.rs

Vazdušaste i hrskave mekike mnogima su jedan od ukusa detinjstva, a za recept ne morate da kopate po kuvarima vaših baka, spremaju se lako i brzo.

Na internetu se može naći čitav niz recepata za mekike kao iz bakine kuhinje. Izabrali smo za vas jedan koji zahteva samo desetak minuta vašeg vremena, a sastojke verovatno već imate u kući.

Sastojci

500 ml mleka

1 kvasac

1 prašak za pecivo

4 jaja

1 kašika soli

200 ml jogurta

1400 g brašna (otprilike)

Priprema

Umesite testo od svih sastojaka i prebacite u veću činiju koju ste prethodno premazali uljem i prekrijte folijom. Stavite u frižider da odstoji (ovako spremno testo može da stoji i nekoliko dana u frižideru).

Kad poželite da pržite mekike, izvadite testo i rukama izvlačite komade, stanjujte ih i oblikujte u duguljasti oblik, a onda ubacujte u tiganj na vrelo ulje. Pržite dok ne dobiju zlatkastu boju.

Testo koje niste potrošili možete vratiti u frižider za neki drugi dan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar