Topla čokolada je prema legendi Asteka piće bogova u raju. Pripisuju joj se mnoga lekovita, ali i afrodizijačka svojstva. Nabacite neko dobro društvo, pripremite ovaj čarobni napitak i uživajte u njemu.
Kažu da topla čokolada pomaže u borbi protiv stresa, anksioznosti i depresije, a mnogi od nas su se uverili da doista popravlja loše raspoloženje.
Pripisuju joj se mnoga lekovita, ali i afrodizijačka svojstva. Zimi greje i telo i dušu. Što se mene tiče, bez obzira na godišnje doba, topla čokolada je uvek dobar izbor. Za one koji u njoj više uživaju u hladnijim danima, objava ovog recepta je podsećanje, da je za to poslednji trenutak. Nabacite neko dobro društvo, pripremite ovaj čarobni napitak i uživajte u njemu.
(za 2 osobe)
250 ml punomasnog mleka
40 gr narendane čokolade (sa bar 60 % kakaa)
20 gr narendane mlečne čokolade
40 ml pavlake za šlag
2 prstohvata cimeta
1 prstohvat soli
KORAK 1: Na srednjoj temperaturi zagrejati oko 100 ml mleka pa ga spojiti sa obe vrste čokolade. Čokoladu i dalje držati na vatri, mešanjem potpuno rastopiti u mleku, pa zatim dodati preostalo mleko i pavlaku.
KORAK 2: Nastaviti mešati sve dok smesa ne postane vruća (ne vrela) i na kraju dodati cimet i so.
Sipati u u šoljice i poslužiti dok je još vruća. Dekorišite ih na željeni način, sa kašičicom slatke pavlake i malo kakaoa npr. Neki vole da uz nju grickaju neke suve kolačiće, keksiće, orahe, bademe, lešnike…
Prijatno, želi vam Majstor amater !
Sutra:
Kuva majstor amater: Zelene palačinke-ukus i radost proleća
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: