Uz ovaj ukusni riblji namaz pripremite prepečen hleb, a još bolji su brusketi sa belim lukom koje ja naprosto obožavam i obavezno preporučujem uz ovakve namaze.
Meso skuše ima, odmah posle haringe i tune, najbolji izvor omega 3 masnih kiselina. Pretvoreno u paštetu, idealno je jelo za ove vruće dane.
Nije skupo, a namaz od nje može se napraviti i od ostataka pečene skuše koje nismo pojeli za ručak.
Kako god okrenete, ovo jelo je lagano, zdravo i ukusno, a još rentabilno i jeftino. To se ne potcenjuje. Oskudacija je!
Za kuvanje ribe:
1 kg skuše
2 dl belog vina
2 lista lovora
3 čena belog luka – sitno naseckanog
Za pripremu paštete:
1 dl maslinovog ulja
3 čena belog luka – sitno naseckanog
5-6 maslinki – usitnjenih
1 kaščica origana
1 trećina veze sveže mirođije
so i biber
KORAK 1: Skuše preliti vinom i vodom da ogreznu, pa dodati začine (lovor, 3 čena belog luka). Sve kuvati 20 – ak minuta na srednjoj vatri, pa ribu izvaditi iz posude. Ohladiti je, pa odstraniti kosti iz nje.
#related-news_0
KORAK 2: Pola otkošćenog mesa skuše, zajedno sa maslinovim uljem, belim lukom, maslinkama , mirođijom i origanom, dobro izmiksati štapnim mikserom da postane kremkast. Drugu polovinu nagrubo izgnječiti viljuškom pa ih mešanjem obe dobro sjediniti. Na kraju sve posoliti i pobiberiti po ukusu.
Servirati u neku lepu činiju sa kriškama limuna. Pripremiti prepečen crni, raženi hleb, a još bolji su brusketi sa belim lukom koje ja naprosto obožavam i obavezno preporučujem uz ovakve namaze. Ugođaj će biti potpun ukoliko pripremite i domaće somun-lepinje.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
Sutra:
Majstor amater: Leskovačka mućkalica,ništa ne bacaš i štediš!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: