Zrele banane su zapravo najbolje i najslađe, savršene za smutije, mafine, keksiće, pa i za poseban mus.
Iako u ovom receptu nema ni jaja ni slatke pavlake, tekstura ovog krema zaista podseća na mus. Ova poslastica je prozračna i lagana, jede se dobro rashlađena, a odlično ide uz sveže voće po želji, komadiće keksića ili rendanu tamnu čokoladu.
View this post on Instagram
Sastojci:
4 banane
450 g grčkog jogurta
50 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašičica limunovog soka
Priprema:
Pomešaj jogurt i šećer u prahu u glatku smesu. Izblendiraj bananu s ekstraktom vanile i sokom od limuna.
Sjedini smesu od jogurta s bananom i lagano promešaj varjačom. Preruči u činijice i pre služenja stavi u frižider na najmanje četiri sata.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: