Kuvar Edson Dijaz-Fuentes iz jednog meksičkog koktel bara objasnio je da ljudi često tortilje greju u mikrotalasnoj rerni, što je, kaže, velika greška. Tortilje treba da se podgrevaju - u tiganju.
„Nakon što ih izvadite iz mikrotalasne, one će tako vruće vrlo brzo da se stvrdnu“, rekao je.
S druge strane, on savetuje zagrevanje tortilja u tiganju s malo maslaca. Čak i da je onda odmah pojedete praznu, tako ugrejana tortilja s maslacem će biti ukusna.
S njim se slaže i autorka i kuvarica Anjula Devi, koja dodaje da je tortilje najbolje zagrejati u tiganju, i to na laganoj vatri.
„U mikrotalasnoj će samo izgubiti vlažnost i teksturu“, rekla je Devi za Mirror.
Prema rečima stručnjaka, bitno je i da se tortilje ne greju na prejakoj vatri jer se tako brzo zalepe ili zagore, pa ih treba nekoliko puta pažljivo okrenuti.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: