Koordinata. Hrana, food blog, influenserka
Foto: jazavitza

Da li ste znali da u Zemunu, na pijaci, čuči jedan majušni lokal, sa 4 stočića ispred, koji ne samo što ima vrhunsku klopu, već i menja meni svake sezone? I svaki put me novi meni iznenadi. Pre neki dan vidim post od Koordinate - stigao je novi meni, i odmah na mene “skoči” par jela sa stranice. Pa kako da se ne upoznamo?

Zdravo, ja sam Jazavitza, hranobloger sa Instagrama. Do skora sam delila mesta na koja vredi (ili ne vredi) otići i jesti, samo na instagramu, sad delim i sa vama.

Nije tajna da mi je Koordinata jedno od omiljenih mesta u gradu, ali to što menjaju meni je posebna hrabrost.

Na stranu što svi imaju svoja omiljena jela, što je svaka izmena menija rizik da će deo gostiju izgubiti, uvođenje novog jela je i izazov – praviti nešto što nije “ušlo u ruku” i svaki put ponoviti ukus i kvalitet nije lako. Zato zaista cenim što rotiraju menije redovno. Na stranu što volim da idem kod istih finih ljudi a uvek jedem nešto novo.

Ne dopadne mi se uvek baš sve, ali, bože moj, svako pogreši.

Pročitajte još:

Ovog puta sam imala pojačanje, pa smo uzele…

Koordinata lisnato testo sa domaćim puterom

Foto: jazavitza

Lisnato testo tanko, krckavo, vrelo, sa domaćim puterom koji je toliko ukusan, da sam instant dobila udar nostalgije, i bila ponovo sa prababom u selu, u gostima kod komšinice koja je imala krave i sama pravila puter, kajmak, kiselo mleko… i služila gostima kao poslasticu.

10 od 10

Hladna višisoaz supa od praziluka, krompira, inćuna, poslužena sa kiselom pavlakom

Foto: jazavitza

Ako moram jednu stvar da jedem do kraja ovog paklenog leta, neka to bude ova supa. Sama po sebi dosta jaka i zasitna, kremasta je, ukusna, i dok krompir daje teksturu, praziluk miris, inćuni dopunjuju aromu. Svako bi pomislio da će inćuni biti agresivni u ovom jelu, i da će biti užas. Ali tako su savršeno uklopljeni, da nema odskakanja. Sve je ukombinovano u novi ukus – specifičan za ovu supicu.

10 od 10

Domaći rezanci sa crnim tartufom i poširanim prepeličjim jajima

Foto: jazavitza

Ovde su me malo izgubili. Domaći rezanci su im savršeni, ukusni, mekani, prepeličja jaja poširana savršeno. Ali ja ZAISTA ne volim tartufe. Posebno ne u ovim nekontrolisanim količinama. Mikro količina da malo začini mi je u redu, ali sloj preko celog jela mi je previše, i malo kvari inače sjajno jelo.

8 od 10

Aranćini na tikvicama u velute sosu sa hrskavom pilećom kožicom na vrhu

Foto: jazavitza

Kad su se ove krckave kugle našle predamnom, već sam bila najedena. Ali nisam mogla da odolim, pa sam uživala u glatkom velute sosu, svežim tikvicama, slanoj kožurici i diiivno spremljenim loptama punjenim pirinčem, sirom i piletinom.
Ko nije probao, aranćini su u suštini rižoto uvaljan u loptice, obložen slojem prezli i pržen u ulju.
Hrskavo, kremasto, a opet ne preteško.

10 od 10

Afogato sladoled

Foto: jazavitza

Taman sam se spremala da odem, kad sam čula da imaju divan sladoled od kafe, kuvan sa tri vrste mleka. Pa kako da kažem ne?
Kad kažem da je ovaj sladoled JAK, zaista mislim – dve kugle su za dve osobe. Kremast, sa blagom aromom kafe, prizvukom slane karamele, maltene se razvlači kao gelato dok se jede. Svaka kašičica je bila pravo zadovoljstvo.

10+

Jedan gadno sparan dan je spasen savršenim ručkom.

Pročitajte još:

Mada, sad razmišljam, ne znam druga mesta po gradu koja menjaju menije svake sezone, čak ni od najboljih restorana u Beogradu.

Zna neko?

Bacite preporuku, da ova žderava jazavitza proba još nešto novo 🙂

P.S. Samo da vas podsetim – niko me ne plaća za recenzije, ne znam vlasnike lokala, samo volim da jedem i da delim utiske.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare