testenina
Testenina; Foto: Vlastislav Macháček / Ifood SM / Profimedia

Da bi vam testenina ispala sočna i kremasta, ne morate da ubacujete sir ili pavlaku - postoje trikovi kojim ćete svoje omiljeno jelo učiniti zdravijim, a jednako dobrog ukusa.

1. Zdravi avokado sos

Avokado je jako zdrav, bogat bjelančevinama i idealan za pretvaranje u sos. U blenderu napravite pesto uz dodatak bosiljka, pinjola i čeri paradajza, pa ga pomešajte sa špagetima, piše Dnevnik.hr.

Pročitajte još:

2. Kuvajte testeninu kao rižoto

Pravi rižoto se tokom kuvanja lagano se podliva bujonom, zbog čega pirinač ispušta veću količinu skroba i postaje kremast. Na isti način možete da napravite i testeninu.

3. Tahini pasta

Tahini pasta (namaz od susama) nije samo koristan sastojak humusa. Ako pomešate malo tahinija s mlekom od badema,  soja sosom, limunovim sokom i medom, dobićete sjajan sos za testeninu.

***
Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar