Moguće je da nikada niste razmišljali o tome kako rendate kačkavalj, ali definitivno postoji lakši način od onog na koji ste navikli.
Kad dođe vreme da jelo začinite ukusnim kačkavaljem, pa se bacite na rendanje, rende verovatno stavite uspravno na dasku ili u činiju i rendate pokretima gore-dole. Onda se to rende malo-malo pomeri, pa sklizne, a sir se prospe na sve strane…
BREAKING NEWS: You’ve been grating cheese wrong. Here’s the right way:
Check it out here ?https://bit.ly/2Qp5nay
Posted by Tastemade UK on Уторак, 16. октобар 2018.
Zato dobro dođe jedan savet sa portala Kitchn, gde otkrivaju da je ovaj proces znatno lakši ako unesete samo jednu malu izmenu. Rende treba da okrenete vodoravno. I to je sva nauka.
Sir onda vucite napred-nazad, pa će sve što izrendate ostati u unutrašnjosti rendea, odnosno u činiji na koju ste položili rende (ako nemate ono četvrtasto već jednostrano).
Uz ovaj trik ćete znatno smanjiti nered u kuhinji. A osim što je ova metoda jednostavnija i urednija, manje su i šanse da posečete prste.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: