Foto: Shutterstock

"Nije bilo mnogo iznenađenja".

Jedna korisnica Tvitera objavila je fotke jelovnika sa svadbenog ručka svojih roditelja iz hotela Slavija u Beogradu – pre 50 godina.

„Pre 50 godina kad su se venčavali moji roditelji nije bilo mnogo iznenađenja na svadbenom ručku što je korektno“, napisala je. Iz priloženih fotki vidimo da je u pitanju venčanje dvoje lekara, a da se jedinstven meni sastojao od pileće čorbe, prasećeg, ćurećeg i telećeg pečenja s varivom i sezonskom salatom, te domaće torte za dezert.

Foto: Printscreen Twitter

*

Foto: Printscreen Twitter

Ljudima je svakako bilo zanimljivo da ga uporede s današnjim venčanjima, mnogi misle da se danas u svemu preteruje, procenjuju da je tad bilo normalnije i manje bahato vreme, ali ima i onih koji kažu da je „danas isto tako“.

Proverili smo kakav se danas meni za venčanja predlaže u hotelu. Ispostavlja se da najskromniji „paket“ za svadbeni ručak uključuje: zakusku (pršuta, pečenica, suvi vrat, kulen, kajmak, sir, urnebes salata, proja); teleću čorbu; sarme (od kupusa ili zelja); jagnjeće i praseće pečenje sa čobanskom krompirom; sezonsku salatu; mladenačku tortu na dva sprata.

Pročitajte još:

Naravno, postoji i dosta raskošnija opcija – s hladnim predjelom (pršuta, punjena šunka, selekcija narezaka i sireva, dimljeni losos, pileća salata havaji, goveđa salata, salata od lignji, salata od morskih plodova, ruska salata, hladan rozbif, valdorf salata, salata od šampinjona); toplim predjelom (selekcija domaćih pita, pohovani sir, pohovane lignje, grilovano povrće, pečurke na žaru, kaneloni sa sirom i šunkom); glavnim jelom (dinstani teleći frikando sa šampanj sosom, topao rozbif, rolovana svinjska plećka, punjeni njeguški svinjski file, pileće belo na žaru, medaljončići, ćevapi na kajmaku, lignje na žaru, selekcija variva); selekcijom svežih salata; selekcijom voća i voćnom salatom; selekcijom domaćih kolača i mladenačkom tortom na pet spratova.

Izbor je svakako na mladencima.

***

Bonus video: Zaslužuje li pečenje Mišelin zvezdu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare