Ukusna letnja torta sa kremom i šumskim voćem je savršena i za proslave i za male noćne zalogaje.
Ovu osvežavajuću tortu ostavite u frižideru nekoliko sati, a onda je pospite šumskim voćem. Dekorišite umućenom slatkom pavlakom i pečenim listićima badema, piše 24sata.hr.
Sastojci:
Kora
3 jaja
100 grama šećera
Vanilin šećer
2 kašike vruće vode
80 grama oštrog brašna
40 grama gustina
Prašak za pecivo
20 grama kakaa
Krem
350 grama šumskog voća
70 grama šećera
12 g želatina
4 kašike hladne vode
3 dl slatke pavlake
250 grama maskarponea
Dekoracija
200 grama šumskog voća
Preliv za torte
3 dl slatke pavlake
Listići badema
Priprema:
Jaja, šećer, vanilin šećer i vodu mutite dok ne dobijete gust krem. Dodajte brašno pomešano s gustinom, praškom za pecivo i kakaom. Smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 24 cm) i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečenu koru ohladite i vodoravno isecite na dva dela.
Za krem – šumsko voće pomešajte sa šećerom u prahu. Želatin prelijte s četiri kašike hladne vode i ostavite da stoji 10 minuta i nabubri. Lagano zagrejte želatin da se otopi (ne sme da provri), uz mešanje. Dodajte šumsko voće i sve zajedno polako zagrejte, a zatim ostavite da se ohladi.
Slatku pavlaku mešajte mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag, umešajte maskarpone, a zatim i ohlađeno voće. Pola kore stavite na tacnu, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite pola krema. Prekrijte drugom korom i zatim premažite preostalim kremom.
Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati. Pospite je šumskim voćem i prelijte prelivom za torte. Dekorišite umućenom slatkom pavlakom i listićima badema. Isecite tortu na 12 delova.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: