Pravljenje pite ne mora da bude veliki posao. Uz ovaj recept biće to pravo uživanje. I spremanje i pečenje završićeš za manje od sat vremena, a po želji možeš da koristiš ili kupovne ili domaće kore.
Trešnje su prvi izbor jer ih ne viđamo često u pitama, ali slobodno biraj sezonsko voće po želji. I ubaci malo cimeta u prahu ako ga voliš.
Sastojci:
2 čaše jogurta
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
300 g griza
200 g šećera
1 pakovanje kora za pitu
1 kg trešanja
rendana limunova kora
Priprema:
Pomešaj jogurt sa uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Premaži koru smesom, položi preko nje drugu koru i ponovo je premaži, a zatim stavi i treću koru. Zatim po toj trećoj kori rasporedi voće, pospi rendanom limunovom korom i urolaj. Pitu premaži i spolja filom. Materijala ćeš imati za još jednu savijaču. Pitu stavi u podmazan pleh ili ga obloži pek-papirom i peci oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Služi je toplu uz kuglu sladoleda od vanile, a možeš je i posuti šećerom u prahu.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: