Foto:Shutterstock

Voliš da se igraš u kuhinji, ali priprema namirnica nekad i nije baš zanimljiva, posebno kad treba da ljuštiš povrće. Pronašli smo caku uz koju ćete za tren oka skinuti ljusku s krompira, a pire će biti divno kremast.

Osim krompira, sve što ti treba je malo soli, voda, led, šerpa i činija, pišu na sajtu BHG.

Prvo operi krompir i stavi ga u šerpu s ključalom vodom. Dodaj kašiku soli i kuvaj krompir dok ne omekša, 15 do 25 minuta, u zavisnosti od veličine.

Pročitajte još:

Kad je krompir skoro skuvan, stavi malo leda u činiju. Biće dovoljno nekoliko kockica. Napuni posudu hladnom vodom i ubaci krompir. Videćeš kako će se kora krompira naborati za samo nekoliko sekundi.

Ostavi krompir da odstoji u vodi oko minut, a zatim uzmi jedan – kora bi trebalo odmah da sklizne.

Odmah nakon toga možeš da izgnječiš krompir i spremaš pire po želji.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar