Voliš da se igraš u kuhinji, ali priprema namirnica nekad i nije baš zanimljiva, posebno kad treba da ljuštiš povrće. Pronašli smo caku uz koju ćete za tren oka skinuti ljusku s krompira, a pire će biti divno kremast.
Osim krompira, sve što ti treba je malo soli, voda, led, šerpa i činija, pišu na sajtu BHG.
Prvo operi krompir i stavi ga u šerpu s ključalom vodom. Dodaj kašiku soli i kuvaj krompir dok ne omekša, 15 do 25 minuta, u zavisnosti od veličine.
Kad je krompir skoro skuvan, stavi malo leda u činiju. Biće dovoljno nekoliko kockica. Napuni posudu hladnom vodom i ubaci krompir. Videćeš kako će se kora krompira naborati za samo nekoliko sekundi.
Ostavi krompir da odstoji u vodi oko minut, a zatim uzmi jedan – kora bi trebalo odmah da sklizne.
Odmah nakon toga možeš da izgnječiš krompir i spremaš pire po želji.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: