Marinirana pileća krilca ne morate da naručujete samo u restoranu. Pronašli smo savršeni recept "uradi sam".
Lepljiva, sočna, mekana i aromatična pileća krilca su još jedan od razloga zbog kojih se nikad nećemo zasititi piletine i malo – malo pa se vraćamo receptima s piletinom, piše sajt Punkufer. U potrazi za novim ukusima i inspiracijama, sačuvajte recept za pečenu piletinu s pomorandžom i belim lukom koji će vas oduševiti.
Možda krilca i nisu vaše omiljeno jelo, ali bi fina piletina gotova za 15 minuta mogla da bude? Napravite varijaciju na temu – sa belim mesom.
Sastojci:
1 kg pilećih krilaca
3 kašike soja sosa
1 kašičica slatke dimljene paprike
2 kašike meda
2 čena češnjaka
2 kašike susamovog ulja
1 kašičica ljutog sriracha sosa
1 kašika sveže randanog đumbira
sok od pola limuna
Priprema:
Beli luk naseckajte sitno pa u dubljoj posudi napravite marinadu od navedenih sastojaka.
Krilca isecite na dva dela, odvojte krilo od batačića, stavite u posudu s marinadom, dobro izmešajte i ostavite krilca u marinadi bar dva do tri sata, po mogućnosti i duže.
Pripremite pleh za pečenje, prekrijte ga papirom za pečenje, pa na pleh rasporedite krilca i stavite da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 200 °C i pecite 30-40 minuta, onda okrenite grejač na gril i pecite još 10 minuta dok krilca ne dobiju lepu zlatnu boju.
Poslužite odmah uz sezonsku salatu.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare