Tortilje
Foto: Oleksandr Prokopenko / Panthermedia / Profimedia

Dosta ti je brze hrane, a nemaš mnogo vremena da za posao spremaš nešto i ukusno i zdravo? Tu je sjajan recept za tortilje koje su fantastičnog ukusa, a daće ti potrebnu energiju za rad.

Odluči se za tortilju od integralnog brašna, a sveže povrće i voće možeš da spariš s jednostavnim namazom. Humus će biti izvrsna osnova za ovo jelo, a sprema se od kuvane leblebije, maslinovog ulja, paste od susamovih semenki, belog luka, limuna i malo soli. Biće jeftinije ako ga pripremiš kod kuće, a možeš i da ga jednostavno kupiš u marketu.

Sastojci:

1 velika tortilja

2 kašike humusa

2-3 kašike kuvanog pasulja

2-3 čeri paradajza

½ svežeg krastavca

½ sveže paprike

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bakken met Bas (@bakkenmetbas) on


Priprema:

Namaži tortilju humusom, na sredinu stavi pasulj i seckano povrće, pa zamotaj kao burito.

Pročitajte još:

Savet plus:

Igraj se sastojcima. Umesto humusa možeš da upotrebiš pola zrelog avokada. Izgnječi ga viljuškom i pomešaj s kockicama svežeg luka, limunovog soka, začinskog bilja, soli, bibera.

Umesto pasulja u tortilju možeš da staviš i kuvano sočivo uz leblebiju, što je odličan izvor belančevina biljnog porekla.

U tortilju možeš da staviš i šta god poželiš ili već imaš u frižideru – šargarepu sečenu na tračice, brokoli, seckane masline, sušen paradajz, zelenu salatu… Prijatno!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar