Foto: Michael Buckner / AFP / Profimedia

Nije sve bilo samo raskoš i sjaj na noćašnjoj dodeli Zlatnog globusa u Los Anđelesu. Za mnoge laureate prestižne nagrade ceremonija 81. dodele, održana u hotelu "Beverli Hilton", bila je "noćna mora".

Pretrpana dvorana, okrugla scena i silne stepenice kako bi se došlo do bine predstavljali su neželjenu „odiseju“ za glumce, reditelje, producente…

Kada je Pol Đamati proglašen najboljim glumcem u mjuziklu i komediji za rolu u filmu Aleksandra Pejna „Holdovers“, uspevši se nekako na binu, govor je počeo u šaljivom tonu:

– Mnogo stepenika. Previše stepenica!

Dok je Đamati nastavio da se šali rekavši kako se česte stajaće ovacije, plus stepenice odražavaju na njegova staračka kolena, one njegove reči o previše stepenika, o tome kako samo treba da ustane, sedne, krene, stane, popne se… mogli su da „potpišu“ gotovo svi laureati Zlatnog globusa. Jer, maltene svi su imali problem da se popnu na scenu.

Iako se ceremonija dešavala na već tradicionalnom mestu – u hotelu „Beverli Hilton“ scenografija, s okruglom binom u centru i raspored sedenja koji je napravljen tako da nije moglo da se prođe, pa nedostatak izlaza sa scene, odnosno „pisti“ rezultiralo je čudnim stankama i dugom čekićanju da se konačno obrate auditorijumu laureati.

Ema Stoun je imala velikih poteškoća da se domogne scene kako bi primila Zlatnog globusa za najbolju glumicu u mjuziklu i komediji za rolu u ostvarenju „Jadna stvorenja“.

Foto: Michael Buckner / AFP / Profimedia

Ništa manje problema nije imala ni ekipa Netfliksove TV serije „Beef“. S obzirom da je čitava ekipa tokom ceremoniji sedela u dnu dvorane, bila je potrebna „večnost“ da svi dođu do scene. Ekipa ove serije takođe je nekoliko puta dovela do „zaustavljanja“ ceremonije s obzirom da su Ali Vong i Stiven Jeun, koji su nagrađeni glumačkim prizanjima za limitiranu seriju, kao i kreator Li Sung Jin za najbolju mini seriju, dugo „putovali“ od dna do centra dvorane, piše „Indi vajer„.

Problemi su se samo gomilali kako je noć odmicala, s obzirom da su nagrade za najbolji film ili TV seriju podrazumevale da se na scenu popne veći broj ljudi. Bila je to jedna od mnogih „logističkih prepreka“ koja je pratila čitavu ceremoniju, uključujući i čudan trenutak kada je muzika, na kratko, sprečila Mišel Jeo i Naomi Vots da predstave nagradu za najbolju glumicu u mjuziklu i komediji, kao i još nekoliko tehničkih bagova…

Bonus video: Venecijanski filmski festival

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar