Svečana premijera domaćeg filma "48 sati i 1 minut“ rediteljke Sanje Rajačić aka Sonia Alexe Foto:Zeder produkcija

Svečana premijera domaćeg filma "48 sati i 1 minut" rediteljke Sanje Rajačić (Sonia Alexe) koji se bavi nestalom i otetom decom, a posvećen je devojčici Tijani Jurić koja je tragično stradala pre tačno deset godina, održaće se 21. marta, u mts Dvorani, nakon čega će se film naći na repertoaru i ostalih bioskopa.

Film je okupio velika glumačka imena među kojima su Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marko Živić…, a rame uz rame sa njima zaigrala je i mlada glumica Klara Hrvanović koju publika pamti po glavnoj ulozi u filmu „Leto kada sam naučila da letim“.

Svečana premijera domaćeg filma „48 sati i 1 minut“ rediteljke Sanje Rajačić aka Sonia Alexe Foto:Zeder produkcija

– U savladavanju te uloge od velike pomoći bili su mi svi članovi filmske ekipe, naravno najviše koreditelji Sanja i Majk. Dodatni razgovori koje sam imala sa svojim roditeljima i pre dobijene uloge, o značaju opreza u komunikaciji sa nepoznatima i slično, pomogli su mi da razumem koliko je ova tema važna, strašna. Takođe sam bila svesna da smo mi karika u lancu koja promišlja veoma važnu temu. Za mene sada kao tinejdžerku, glavna poruka filma, a možda i života, je namenjena roditeljima – pričajte sa svojom decom, volite ih i pazite – kazala je Klara Hrvanović.

Svečana premijera domaćeg filma „48 sati i 1 minut“ rediteljke Sanje Rajačić aka Sonia Alexe Foto:Zeder produkcija

Rediteljka Sanja Rajičić je istakla da je čast raditi sa velikim glumcima, posebno na filmu koji ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo za podizanje svesti o nestaloj i otetoj deci.

– U tome su pomogli naši briljantni glumci Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović, kao i preminuli glumac Marko Živić. Nebojša Glogovac nije doživeo da učestvuje u ovom ostvarenju, međutim, on je i dalje deo ove velike borbe za sigurnost naše dece – kazala je rediteljka.

Svečana premijera domaćeg filma „48 sati i 1 minut“ rediteljke Sanje Rajačić aka Sonia Alexe Foto:Zeder produkcija

Podsetimo psihološka drama 48 sati i 1 minut prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

– Ogromna je odgovornost bila da istinski prikažemo bol, patnju i agoniju kroz koju jedna porodica prolazi, i verujem da će publika dugo pričati o ovom filmu, nakon napuštanja sale. To i jeste poenta ovog projekta, da se pokrene priča o bezbednosti dece i da svi mi preduzmemo bar jedan korak zarad promene, a to je, za početak, da podržimo da Amber Alert (pronađi me) sistem zaživi u Srbiji, i da svim snagama spasimo i sačuvamo našu decu – zaključila je Sanja Rajičić.

Bonus video: Sanja Rajačić i Marina Ćosić o filmu „48 sati i 1 minut“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar