Foto:EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Autoportret koji je Džoni Dep naslikao 2021. godine, dok je trajalo suđenje zbog optužbi za zlostavljanje njegove bivše supruge glumice Amber Herd, ponuđen je na prodaju.

“Naslikao sam ga u studiju Ralfa Stedmana 2021. godine. Ovaj autoportret je napravljen u vreme kada sam bio, recimo, pomalo mračan, pomalo konfuzan. Pogledao sam i, ne znam zašto, pomislio sam da mi treba nešto drugo. Bio sam na pragu ulaska u petu godinu ludila“, ispričao je Dep za Rojters.

Ovaj autoportret i druga Depova dela izložena su galeriji u Londonu.

Autopotreti Džoni Dep Foto: Tanjug/Scott Garfitt/Invision/AP

Menadžer galerije Ijan Veterbi Blit rekao je da misli da je glumac sada spreman da sliku podeli sa drugima.

„U vreme kada ju je naslikao prolazio je kroz veoma težak period u životu. Svi prolaze kroz teške periode u životu, tako da mislim da je Džoni to želeo da podeli sa svetom i ljudima pruži uvid u ono kroz šta prolazi, ali i da ih ohrabri da uvek postoji svetlo na kraju tunela“, rekao je galerista.

Glumac kaže da raditi autoportret nije najprijatnija stvar na svetu, ali da je sve što radite, manje više, autoportret.

“Sedeo bih sa ogledalom i crtao sebe danima, u različitim danima, pod različitim svetlom i uglom“, opisao je glumac proces izrade slike.

Menadžer galerije otkriva da je Dep oduvek slikao i da se time bavio pre nego što je postao muzičar, a muzičar je bio pre nego što je postao glumac.

Autopotreti Džoni Dep Foto: Tanjug/Scott Garfitt/Invision/AP

“To mu je hobi, tome se vraća i mislim da je tokom svega što mu se dešavalo želeo da stvori nešto vrlo, vrlo lično“, kazao je Veterbi Blit.

Pored autoportreta, u galeriji u Londonu izložena je i kolekcija „Prijatelji i Heroji“ u kojoj su portreti velikih koje je Dep naslikao – muzičara Boba Dilana, Boba Marlija, glumaca Hita Ledžera i Al Paćina, glumice Elizabet Tejlor.

Bonus video: Luna Lu i Mihajlo Tešić: Kako je Džoni Dep pridobio podršku javnosti?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar