Foto: Promo

Izložba "Sazvučja i veze" Đurđe Sivački biće otvorena u utorak, 11. aprila u 19 časova, u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine.

Ova izložba je logična stanica u likovnom kretanju Đurđe Sivački.

“Umetnica nudi svoje intimne kružoke da pojasni svoj unutrašnji svet i njegove stimulativne mehanizme. Uvodi nas u svoj dom emocija, senzacija, osećajnosti kako bi nam bilo lakše da doživimo i uživimo u njeno kao da je naše, da smo dobrodošli. Ako je apstrakcija slikarstvo u službi samog slikarstava, likovnosti i likovnih potencijala, onda je ovo slikarstvo intimističko, koje ne iziskuje figuru da ga osveži oplemeni, ispriča priču figure, već sve ono što je potisnuto ili istisnuto iz nje”, zapisala je istoričarka umetnosti Mira Vujović i dodala:

Foto: Promo

“Nakon pomnog podslikavanja i islikavanja slike, Đurđa tačkanjem nanosi transparentni završni sloj. Nakon razigranih slojeva boje i promišljenih formi, ona pristupa repetitivnoj radnji koja njoj samoj daje smiraj, razrešenje, otkrovenje a slici intenzivniju dinamiku i ritmiku. Kroz nijansiranje sopstvene sentimentalnosti i likovne senzualnosti, a zatim i meditativnih ponavljanja, slikarstvo biva tkanje duhovnosti, emotivnosti i likovnosti.“

Đurđa Sivački rođena je 1983. u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na Filološkom fakultetu i na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Gordana Nikolića gde je i doktorirala i dobila zvanje docenta.

Izložba će biti otvorena do 6. maja 2023. godine.

Bonus video: Emisija „Probudi se“ – Gošća Lu Jakelić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar