Tartif Foto:Siniša Trifunović

Predstava "Tartif" u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor u koprodukciji sa SNP Novi Sad, osvojila je Nagradu "Mija Aleksić" za najbolju predstavu na 49. "Danima komedije" u Jagodini, saopštio je žiri festivala.

Za najkomičniju predstavu proglašen je mjuzikl „Neki to vole vruće“ Narodnog pozorišta Niš kojoj je pripala Nagrada „Miodrag Petrović Čkalja“, koja je dobila najvišu ocenu publike – 4,93.

Statuetom „Ćuran“ za najbolju režiju nagrađen je Igor Vuk Torbica za predstavu „Tartif“, a ista priznanja pripala su Marini Medenici za kostimografiji i Vesni Popović za scenografiju za komad „Ubistvo u orijent ekspresu“ u produkciji Pozorišta „Boško Buha“.

Mladen Andrejević, „Sitnice koje život znače“ Foto: D.Miljanić/Promo

Za najbolja glumačka ostvarenja Statutu „Ćuran“ su dobili: Mladen Andrejević, za ulogu Čezarea u prestavi „Sitnice koje život znače“ u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Beo art-a i Centra za kulturu Tivat, Hana Selimović za ulogu Virdžinije u predstavi „Čista kuća“ Ateljea 212, i Uroš Milojević za ulogu Džerija u predstavi „Neki to vole vruće“.

Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu otišla je u ruke Danici Grubački za ulogu Marijane u predstavi „Tartif“.

Za najbolju mladu glumicu proglašena je Jelena Trkulja za ulogu Helen Habard u predstavi „Ubistvo u Orijent ekspresu“ a za najboljeg mladog glumca nagrađen je Stevan Vuković za ulogu Stefana u predstavi „Bladi mun“ Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice.

Jelena Trkulja – „Ubistvo u Orijent ekspresu“ Foto:Promo/Buha/Tanja Petrović

Žiri 49. festivala „Dani komedije“ radio je u sastavu Željko Jovanović, dramaturg i pozorišni kritičar, Borka Golubović -Trebješanin, novinarka lista „Politika“, i dramski umetnik Dragan Petrović Pele. Selektor je bio reditelj Nebojša Bradić.

U čast nagrađenih večeras će biti izvedena predstava „Terapija” Kristofera Duranga, u adaptaciji i režiji Olivere Đorđević i u produkciji Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara.

Bonus video: Predstava „Rolerkoster“ Ateljea 212

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar