Foto: Promo/Arhipelag

Književne večeri Tanje Stupar Trifunović povodom njene nove knjige pesama "Zmijštak", objavljene u izdanju Arhipelaga, održaće se u Pančevu i Beogradu večeras i sutra.

Književno veče Tanje Stupar Trifunović u Pančevu održava se večeras s početkom u 19 časova u foajeu Kulturnog centra Pančeva. S Tanjom Stupar Trifunović razgovaraće Jasmina Topić. Pored knjige „Zmijštak“, publici će biti predstavljeni i autorkini romani „Otkako sam kupila labuda“ i „Satovi u majčinoj sobi“, takođe objavljeni u Arhipelaga. Program je deo februarskog izdanja Književnog kafea Kulturnog centra Pančeva.

Beogradska promocija knjige „Zmijštak“ održaće se u petak 10. februara s početkom u 19 časova u UK Parobrod. O knjizi pesama i o romanima Tanje Stupar Trifunović govoriće Gojko Božović, glavni urednik Arhipelag. Moderator programa je Katarina Lazić, urednica u Parobrodu.

Tanja Stupar Trifunović autorka je šest knjiga pesama i dva romana. Roman „Satovi u majčinoj sobi“ nagrađen je Evropskom nagradom za književnost, dok je roman „Otkako sam kupila labuda“ nagrađen Vitalovom nagradom za najbolju knjigu godine na srpskom jeziku (2019). Knjiga pesama „Razmnožavanje domaćih životinja“ nagrađena je nagradom „Milica Stojadinović Srpkinja“ za najbolju knjigu poezije ženskog autora pisanu na srpskom jeziku (2018) i Nagradom „Risto Ratković“.

Poezija i proza Tanje Stupar Trifunović prevođena je na engleski, španski, bugarski, mađarski, nemački, poljski, slovenački, makedonski, češki, danski i francuski.

Bonus video: Milena Marković, autorka romana „Deca“: Autori opere su uspeli da moje stihove naprave ritualnim

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar