Bosanskohercegovačkog glumca i pisca Feđu Štukana koji se uputio za Beograd kako bi večeras nastupao na KROKODIL-u zadržali su na aerodromu "Nikola Tesla", saopštili su organizatori festivala.

Štukanu su, kako preciziraju iz Krokodila, oduzeli pasoš i odveli ga u detenciju. Ujutru će ga deportovati nazad u BiH jer mu lokalne vlasti ne dozvoljavaju ulazak u Srbiju.

– Feđa će se u festivalski program večeras uključiti online s aerodroma a naši advokati rade sve što je u njihovoj moći da pomognu. Dođite ispred Muzeja Jugoslavije da čujemo Feđu i podržimo ga – poručuju iz Krokodila!

Ljubaznošću organizatora dobili smo i video u kojem sam Feđa Štukan pokušava da objasni šta se desilo:

– Odveli su me iz reda nakon pasoške kontrole, našli nešto u kompjuteru. Čekam da mi jave o čemu se radi. Iskreno nemam pojma šta se dešava.. Javim čim saznam…

Kako su nam rekli organizatori Krokodila odmah su kontaktirali tim iz Beogradskog centra za ljudska prava koji je poslao upiit Zaštitniku građana, odnosno kontaktira liniju za hitne slučajeve.

Podsetimo, prošle godine nakon što je u Beogradu prisustvovao protestima „Srbija protiv nasilja“ zadržan je Štukan prvi put na granici, a u međuvremenu je saznao da mu je zabranjen ulazak u Srbiju, što je za Nova.rs tada objašnjavao:

– Osoba koja mi je rekla da mi je zabranjen ulazak u Srbiju nema zaista nikakvu potrebu da izmišlja takve stvari. A osim toga na bitnoj je poziciji i raspolaže takvim informacijama. I zaista ne sumnjam u istinitost onoga što mi je rekao – da ne smem u Srbiju…

Bonus video: Nova novine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare