Predstava "4 zida, ili tragikomedija o karantinu" Foto: Promo

Vranjsko pozorište ”Bora Stanković” gostuje sa predstavom "4 zida, ili tragikomedija o karantinu" u utorak, 2. aprila od 20 časova, u Bitef teatru.

Tekst potpisuju Aleksandra Jovanović, Nina Plavanjac i Bojan Tasić a reditelj je Stevan Bodroža.

“Priča je presek jednog društva u četiri priče, u četiri stana, u četiri porodice; ili ono što porodice nisu, a mogle bi da budu. Stalno se govori o otuđenju ljudi, ali šta se dogodilo tokom zatvaranja usled pandemije virusa COVID 19”, zapisoa je između ostalog, Bojan Tasić.

Predstava „4 zida, ili tragikomedija o karantinu“ Foto: Promo

Atevan Bodroža je dodao da je ovaj komad nastao postavkom omnibusa kratkih dramskih tekstova iz pera troje pisaca a plod je njegove i njihove ideje da stvore scensku satiru i da pokažu na koje sve bizarne, nezamislivo sulude načine su ljudske duše reagovale na svetsku pandemiju, kako su joj se prilagođavale, kako su je poricale, kako ih je ona zauvek izmenila.

– Ova predstava je presek društva na uzorku tako pogodnom za proučavanje, mi pratimo živote komšija u jednoj beogradskoj zgradi, ljude koji su preko noći postali zarobljenici svojih stanova a, na još dubljem nivou, zatočenici svojih psiha koje su, podstaknute sveopštim strahom, iz sebe izlile sav svoj mrak, frustracije, ono što se koliko toliko moglo kontrolisati dok na vrata nike zakucala korona. Mašta mladih pisaca, suptilnost s kojom su progovorili o mnogim društvenim problemima ali i o univerzalnim, psihološkim i porodičnim mukama pojedinca, bile su veliki vetar u leđa mojoj režiji – rekao je Bodroža, koji je pored režije uradio i izbor muzike.

U predstavi igraju Radmila Đorđević, Nenad Nedeljković, Bojan Jovanović, Marko Nikolić, Jelena Filipović, Tamara Stošić, Milena Stošić, Kristina Janjić Stojanović, Dragan Živković, Žetica Dejanović, Anđela Vlajković, Bojan Jovanović i Marko Nikolić.

Predstava „4 zida, ili tragikomedija o karantinu“ Foto: Promo

Scenografkinja je Tanja Žiropađa, kostimografkinja Selena Mladenović, scenski pokret je radio Krenare Nevzati – Keri a dizajn svetla Radomir Stamenković.

Bonus video: Maša Dakić i pozorišnom trileru koji nas sve dotiče

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar