Pol Šreder Foto: TANJUG/Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP

Sarajevo Film Festival danas je saopštio da će u njegovom glavnom žiriju biti reditelji i scenaristi Pol Šreder, Juho Kuosmanen i Una Gunjak, kao i glumci Sebastijan Kavaca i Numi Repas.

Predsednik žirija „Takmičarskog programa – igrani film“ je Pol Šreder, koji je bio scenarista filmova reditelja Martina Skorsezea „Taksista“ (1976), „Razjareni bik“ (1980) i „Posljednje Hristovo iskušenje“ (1988), a režirao je ostvarenja „Američki žigolo“ (1980), „Ljudi mačke“ (1982), „Mišima“ (1985) i „Grad zločina“ (1997), podsetio je festival.

Foto: Promo

Šreder je kao dobitnik „Počasnog Srca Sarajeva“ bio najavljen za festival 2022. godine, ali je dolazak otkazao usled iznenadnih zdravstvenih smetnji.

Sebastijan Kavaca je ostvario više od 88 uloga u filmovima poput „Muškarci ne plaču“ (2017) i „Ederlezi Rising“ (2018), kao i seriji „Besa“ (2018), a Gunjak je prošle godine debitovala filmom „Ekskurzija“. Finac Kuosmanen je sa drugim filmom „Kupe br. 6“ (2021) osvojio Gran pri Kanskog festivala, sa ostvarenjem Asgara Farhadija „Heroj“, dok se Šveđanka Repas pročula filmskim adaptacijama romana Stiga Larsona „Devojka sa tetovažom zmaja“, „Devojka koja se igrala vatrom“ i „Kule u vazduhu“, kao i drugim ostvarenjima.

Jubilarni 30. Sarajevo Film Festival biće održan od 16. do 23. augusta.

Bonus video: Radoslav Rale Zelenović o Festivalu evropskog filma Palić i Bati Živojinoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar