Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Hvaljena serija "Succession" (Naslednici, HBO) završava svoj put sa poslednjim krugom pobeda u sezoni nagrada. Nakon što je dominirala na “Primetime” nagradama sa 27 nominacija, porodična korporativna drama "Succession" je juče dobila devet nominacija za Zlatni globus, postavljajući novi rekord zaTV serije.

„Succession“ je nominovan u svakoj kategoriji za koju je bio kvalifikovan, uključujući i najbolju dramsku seriju. Njegova dominacija bila je najizraženija u muškim kategorijama, sa po tri nominacije u kategoriji „Najbolji glumac“ (za Brajana Koksa, Džeremija Stronga i Kirana Kalkina) i „Glumac u sporednoj ulozi“ na televiziji (za Metjua Mekfadijena, Aleksandra Skarsgarda i Alana Raka).

Sa ženske strane, Sara Snuk je dobila nominaciju za „Najbolju glumicu u dramskoj seriji“, a Džej Smit-Kameron za „Sporednu ulogu“.

Naslednici Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Svih osmoro takođe imaju nominacije za “Emi” nagrade, zajedno sa Nikolasom Braunom, jedinim članom glavne postave „Succession“ koji nije dobio nominaciju za Zlatni globus.
„Succession“ je nadmašio osam nominacija koje je „L.A. Law“ imao 1990. godine.

Stvorena od strane Džesa Armstronga, serija „Succession“ je ispričala priču o porodici Roj – koja je kontrolisala moćni globalni medijski konglomerat medija- boreći se za kontrolu nad svojim porodičnim carstvom.

„Succession“, televizijska serija koja je dobila ovacije kritike, osvojila je svet, očaravajući publiku i stekavši široko priznanje. Sa svojim složenim pripovedanjem, upečatljivim likovima i majstorskim izvođenjem, nije iznenađenje što je serija postigla tako visoke ocene i stekla posvećenu publiku. Ali šta tačno čini „Succession“ tako uspešnom?

Jedan od ključnih faktora koji doprinose uspehu „Succession“ je njegova sposobnost da isplete kompleksnu priču. Intrigantni zapleti, ispunjeni neočekivanim preokretima, ostavljaju publiku nestrpljivom iščekujući svaku novu epizodu.

„Succession“ se ponosi izuzetnom ekipom glumaca, predvođenom nezamenljivim Brajanom Koksom u ulozi patrijarha, Logana Roja. Svaki lik je pažljivo oblikovan, sa svojim motivacijama, čineći ih istovremeno prepoznatljivim i fascinantnim. Izvedbe koje pruža glumačka postava su ništa manje nego izvanredne, donoseći ove kompleksne likove u život i uranjajući gledaoce u njihov svet.

Džeremi Strong Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Istraživanje bogatstva, moći i privilegija koje „Succession“ donosi pronalazi žicu kod publike, jer otkriva realnost našeg društva. Serija istražuje etičke dileme s kojima se suočavaju ultra-bogati, otkrivajući posledice njihovih postupaka i uticaj koji imaju na one oko sebe.

U seriji nema vanzemaljaca, čudovišta, niti dilera droge ili ubica. Tu su samo svađalački nastrojeni multimilioneri koji jedni drugima zabijaju nož u leđa, a pritom su svi članovi iste porodice. Toliko su opijeni snagom moći da sve okrutnosti koje, u borbi za prevlast, čine usput „malim ljudima“ ni ne primećuju.

Kad god se sjajna serija završi, odmah postoji iskušenje da se zapitate gde joj je mesto na listi najboljih ikada napravljenih i da se zapitate kako se njeno finale slaže sa ostalima. Prerano je, emocije od poslednje epizode ​​još uvek su suviše sveže da bi bilo kakvo istorijsko razmatranje imalo smisla, ali definitivno je u pitanju sam vrh.

Bonus video: Gvinet Paltrou – Omražena kraljica Holivuda – od Oskara do reklamiranja vibratora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar