Pol Šreder Foto: TANJUG/Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP

Bio sam prijatno iznenađen i impresioniran filmom koji je režirao Lazar Bodroža, posebno hiperrealističnim, stilizovanim i eksplicitnim scenama seksa, napisao je Pol Šreder, pohvalivši srpsko ostvarenje "Ederlezi Rising".

Pol Šreder, čuveni američki reditelj i scenarista (Taksista, Razjareni bik, Američki žigolo), koji će biti predsednik žirija Takmičarskog programa predstojećeg 30. Sarajevo Film Festivala, pohvalio je na svom Fejsbuk profilu srpski film „Ederlezi Rising“, ali i „promašio“ nacionalnost poznatog slovenačkog glumca Sebastijana Kavace.

„Gledao sam film „Ederlezi Rising“ (Amazon) zbog glumca Sebastijana Kavace, srpskog Džordža Klunija, koji će biti član žirija na Sarajevo Film Festivala za dve nedelje. Bio sam prijatno iznenađen i impresioniran filmom koji je režirao Lazar Bodroža, posebno hiperrealističnim, stilizovanim i eksplicitnim scenama seksa. Filmska ekipa je koristila Stoju, glumicu iz porno industrije, kao androidni seksualni objekt… Scene seksa su blaženstvo“, napisao je između ostalog Šreder.

„Ederlezi Rising“ (poznat i kao A.I. Rising) je srpski naučnofantastični film na engleskom jeziku. Scenario za film je napisao Dimitrije Vojnov po pripovetki Zorana Neškovića „Predveče se nikako ne može“. Astronaut koji je na dugoj intergalaktičkoj misiji upoznaje i zaljubljuje se u ženskog androida koji ga prati na misiji i počinje da veruje da se unutar androida nalazi prava osoba. Film je premijerno prikazan u Beogradu na FEST-u 2018. godine.

Pored Pola Šredera i Sebastijana Kavace, u žiriju 30. Sarajevo Film Festivala biće i rediteljka, scenaristkinja i montažerka Una Gunjak, reditelj i scenarista Juho Kuosmanen i glumica i producentkinja Numi Rapas.

Bonus video: Tarantino – Svojim filmovima je postavljao nove standarde u kinematografiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar