Narodno pozorište, Foto: Željko Jovanović/Narodno pozorište/Promo

Ansambl opere Narodnog pozorišta izvešće 8. maja od 19.30 sati program "Niko ne spava… svira božanska muzika" sa scenama iz opera "Aida", "Karmen", "Boemi" i "Trubadur" na Velikoj sceni, najavljeno je iz nacionalnog teatra.

Solisti, orkestra i hora opere Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Dejana Savića i u režiji Ivane Dragutinović Maričić, predstaviće segmente iz opera Verdija, Pučinija i Bizea, a program je koncipiran u skladu sa epidemiološkom situacijom i poštovanjem mera protiv širenja virusa, navode u Narodnom pozorištu.

Iz Verdijeve „Aide“ biće izveden drugi i treći čin, uz učešće Ane Rupčić, Aleksandra Stamatovića i Nataše Jović Trivić, a iz Bizeove „Кarmen“, treći čin, sa Aleksandrom Angelov, Ivankom Raković Кrstonošić, Ivanom Živadinović i Nevenom Bridžen.

U nastavku programa Dušan Plazinić i Aleksandra Stamenković izvešće scenu iz prvog čina Pučinijevih „Boema“, dok je samo finale programa rezervisano za scene iz prvog čina opere „Trubadur“ Đuzepea Verdija gde će nastupiti Nenad Jakovljević, Jasmina Trumbetaš Petrović, Dragutin Matić, Dušan Plazinić i Isidora Stevanović .

Na ovaj  način naši umetnici nastoje i  istrajavaju  u nameri da svojoj vernoj publici vrate predstave koje su sastavni deo aktuelnog repertoara Opere, navodi se saopštenju i dodaje da je broj mesta za publiku ograničen, a da ulaznice mogu da se kupe na blagajni i preko sajta ove kuće.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar